
UUKUJUUSTO
Uukujuusto
Itse kehittämämme vähintään 5 kk kypsytetty puolikova juusto herkutteluun ja ruoanlaittoon. Juusto valmistetaan tilan lehmien täysmaidosta ja kypsytetään noin 7-8 kg tahkoina tilameijerin paksujen kiviseinien suojissa. Tilapuodista voi ikkunan läpi katsella kypsyviä juustoja. Juusto pinnoitetaan kypsytystä varten mustalla pinnoitteella (ns. juustomaali) liiallisen kuivumisen ehkäisemiseksi. Pinnoite ei ole syötävää.
Uukujuusto on yhdistelmä paikallisia juustonvalmistusperinteitä ja grana-tyyppisten juustojen valmistusmenetelmiä. Juustojen muotitus ja pinnoittaminen tehdään samalla periaatteella, joskin pienmittakaavassa, kuin aikoinaan kuuluisassa Särkisalmen emmental-juustolassa, johon tilamme maitoa meni vuosikymmenten ajan. Uukujuuston kypsytys puolestaan tapahtuu grana-juustojen tapaan.

GELATOT
Valmistamme gelatoa vain kesäisin.
Pakkauskoot 0,5 litraa ja 4,5 litraa.
Vanilja-Suklaa Gelato
Vaniljan makuinen tilan lehmien maidosta valmistettu maitojäätelö, jossa on joukossa suklaahippuja
Tiramisu Gelato
Tiramisun (mm. kahviaromi) makuinen tilan lehmien maidosta valmistettu maitojäätelö
Kirskikka Gelato
Kirsikan makuinen tilan lehmien maidosta valmistettu maitojäätelö
Suklaa Gelato
Suklaan makuinen tilan lehmien maidosta valmistettu maitojäätelö, jossa on joukossa suklaahippuja
Laktoositon Vanilja Gelato
Vaniljan makuinen maitojäätelö, joka on valmistettu Valion laktoosittomasta maitojuomasta ja laktoosittomasta kermasta

MUUT TUOTTEET
Mikan Hapankaali 200 g
Valmistetaan elo-syyskuussa. Osa raaka-aineesta itse viljeltyä (satotilanteen mukaan), osa ostetaan. Raikas ja aromikas maku. Ennakkotilauksesta toimitetaan myös suuremmissa pakkauksissa ravintoloille, tilaukset elokuun loppuun mennessä.
Jogurtit (maustamaton / pensasmustikka) 1 kg
Valmistetaan pääasiassa kesällä.
Kaikki tilamaidosta valmistetut tuotteet ovat homogenoimattomia. Laktoositon gelato on valmistettu homogenoidusta laktoosittomasta maitojuomasta.